Enzim Restriksi: Béda antara owahan

389 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké id:Enzim restriksi; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:EcoRI restriction enzyme recognition site.svg|90px]]
[[Gambar:SmaI restriction enzyme recognition site.svg|90px]]
'''Ènzim rèstriksi''' utawi '''èndonuklèasè rèstriksi''' inggih punika [[ènzim]] ingkang motong [[molèkul]] [[DNA]].<ref name="biomed"/> Ènzim punika motong DNA ing rangka [[gula]]-[[fosfat]] tanpa ngerusak basa.<ref name="biomed">http://www.bio-medicine.org/biology-definition/Restriction_enzyme/#External_links</ref> Setiap enzim mempunyai [[sekuens]] pengenalan yang unik pada utas DNA, biasanya sepanjang 4-6 [[pasang basa]].<ref name="Philips">Philips T. 2010. Restriction Enzymes Explained. [terhubung berkala]. http://biotech.about.com/od/proteinengineering/a/restrictenz.htm [34 AprNopember 20102012].</ref>
Enzim Restriksi inggih punika salah satunggaling [[Endonuklease]] sejenis enzim ingkang nepangi lan motong molekul DNA ingkang dipunanggep asing kaliyan bakteri tuladhane [[genom fag]]. enzim kasebut motong [[sekuens]] nukleotida ingkang spesifik (situs restriksi). <ref name"buku1">{{id}}Campbell,Neil A,dkk."BIOLOGI Edisi Kedelapan Jilid 1".ISBN.Erlangga.Jakarta.(2008:A-8)</ref>
 
 
 
Situs pengenalan ing enzim restriksi saged pasti utawi [[ambigu]].<ref name="Bowen"/> kadasta tuladha ing BamHI, enzim punika sampun pasti motong ing sekuen GGATCC.<ref name="Bowen"/> ananging punika, situs pengenalan HinfI inggih punika GANTC.<ref name="Bowen"/> ing situs pemotongan HinfI menika saged gantos kaliyan [[basa]] punapa kemawon, punika ingkang dipunsebat kaliyan situs ambigu<ref name="Bowen"/>. Tuladha sanes situs ambigu inggih punika XhoII.<ref name="Bowen"/> Enzim punika gadahi situs pemotongan PuGATCPy.<ref name="Bowen"/> Pu merupakan singkatan dari [[purin]] (basa A atau G), sedangkan Py merupakan singkatan dari [[pirimidin]] (''pyrimidine'') (basa T atau C).<ref name="Bowen"/> Jadi XhoII dapat mengenali dan memotong sekuen AGATCT, AGATCC, GGATCT dan GGATCC.<ref name="Bowen"/>
 
 
== Cathrtan Suku ==