Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

696 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(kaca enggal)
 
[[Gambar:HiroshimaCastle.jpg|right|thumb|250 px|Menara utama Istana Hiroshima lan parit dalam]]
 
'''{{nihongo|Hiroshima Castle|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|istana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih menika nama sawijining [[Istana Jepang|istana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Istana Hiroshima menika kapisan dipunbangun nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wilayah [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sedaya bangunan [[istana]]. Istana ingkang sakmenika wonten ingkang menika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[muséum]] [[sejarah]] [[Hiroshima]] periode sakdèrèngipun [[Perang Dunia II]].
 
Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[istana]] menika kathah [[iwak koi]]. Menika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka istana [[iwak koi]].
 
 
[[id:istana Hiroshima]]
[[en:Hiroshima Castle]]
 
{{Rintisan}}
2.549

besutan