Kanker: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Tumor Mesothelioma2 legend.jpg|thumb|right|Kanker katingal saking CT scan]]
'''Puru ayal''' utawi '''kanker''' utawi [[neoplasma]] ganas inggih menika [[penyakit]] kang dipun tengeri kanthi kasanesankasanèsan [[siklus sel]] khas kang nyebabaken kamampuan [[selsél]] kanggé:
* gesang mboten terkendali(pembelahan sel ngelangkungi wates normal)
* nyerang [[jaringan (biologi)|jaringan biologis]] wonten ing caketipun.
Tiga sipat ganas menika ingkang bentenaken kanker saking [[tumor]] jinak.saged mbentuk tumor, wonten ugi ingkang mboten , kadasta [[leukimia]].<ref name="internet 1">{{id}}[http://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanker&action=edit Pangertosan Kanker] (dipun unduh 01 November 2012) </ref>
== Bentenipun tumor kaliyan kanker ==
BentenipunBéntenipun tumor kaliyan kanker inggih menika:
Tumor kaperang dados kalih inggih menika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. Menawi tumor ganas inggih menika kanker ingkang gesang kathi cepet, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanésipun.<ref name="internet 2">{{id}}[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipun unduh 01 November 2012) </ref>
==Jinis Kanker==