Sisupala: Béda antara owahan

53 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Sisupala''' utawi ''Shishupala'' ([[Sansekerta]]: शिशुपाल, [[IAST]]: Śiśupāla), wonten salebeting [[wiracarita]] [[Mahabharata]] inggih punika putranipun [[Damagosa]]-Raja [[Chedi]] kaliyan [[Srutadewa]]-rayinipun [[Wasudewa]]. Pramila mekaten, panjenenganipun minangka sadulur sepupunipun [[Kresna]], ananging ugi musuh bebuyutanipun Kresna. Kenging punapa?amargi Kresna sampun ngrebut [[Rukmini]]-tiyang ingkang badhe dipun garwa. Sisupala dipunpejahi dening Kresna wonten ing upacara [[Rajasuya]] ingkang dipunwontenaken Yudistira[[Yudhistira]] minangka ukuman amargi sampun ngina.
 
[[Kategori:Kresna]]