Bayi: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Baby holding feet.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urangBayi]]
'''Bayi''' inggih menika [[manungsa]] ingkang nemebe mawon miyos ngantos yuswa 12 sasi, ananaing boten wonten watesan pasti. Miturut [[Psikologi]], Bayi inggih menika periode parkembangan antawisipun miyos ngantos 18 utawi 24 sasi. Masa bayi inggih menika masa ingkang gumantung sanget kaliyan tiyang dhewasa. Kathah kagiyatan psikologis ingkang kadadosan minangka wiwitan kadasta basa, pamikiran simbolis, koordinasi sensorimotor, saha gladhen sosiyal. Wonten ing masa menika bayi kaperang dados kalih, kapejahan neonatal ( kapejahan ing 27 dinten sepindha miyos, saha post-neonatal (sasampunipun 27 dinten).
Bayi dipun paringi panganan lumantar [[susu]] industri kusus. Bayi kagungan pamikiran nyedot, ingkang damel piyambakipun saged nyedot susu saking [[Prembayun]]. Menawi [[ibu]] mboten saged nyosoni, saged dipun gantos kanthi formula bayi ingkang biyasa dipun ginakaken wonten ing nagari kulon. Ing nagari sanés wonten jasa sewa ''perawat basah(wet nurse)'' kanggé nyosoni bayi kasebut.
375

besutan