Bayi: Béda antara owahan

79 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Baby holding feet.jpg|thumb|right|Bayi]]
'''Bayi''' inggih menika [[manungsa]] ingkang nemebenembe mawon miyos ngantos yuswa 12 sasi, ananaing boten wonten watesan pasti. Miturut [[Psikologi]], Bayi inggih menika periode parkembangan antawisipun miyos ngantos 18 utawi 24 sasi. Masa bayi inggih menika masa ingkang gumantung sanget kaliyan tiyang dhewasa. Kathah kagiyatan psikologis ingkang kadadosan minangka wiwitan kadasta basa, pamikiran simbolis, koordinasi sensorimotor, saha gladhen sosiyal. Wonten ing masa menika bayi kaperang dados kalih, kapejahan neonatal ( kapejahan ing 27 dinten sepindha miyos, saha post-neonatal (sasampunipun 27 dinten).
Bayi dipun paringi panganan lumantar [[susu]] industri kusus. Bayi kagungan pamikiran nyedot, ingkang damel piyambakipun saged nyedot susu saking [[Prembayun]]. Menawi [[ibu]] mboten saged nyosoni, saged dipun gantos kanthi formula bayi ingkang biyasa dipun ginakaken wonten ing nagari kulon. Ing nagari sanés wonten jasa sewa ''perawat basah(wet nurse)'' kanggé nyosoni bayi kasebut.
Bayi mboten saged ngatur pambuangan kotoranipun, pramila dipun ginakaken [[popok]]. Popok ingkang dipun ginakaken bayi saged awujud popok saking jarit biyasa utawi popok ingkang sekali ageman (diapers). Sakmenika popok sekali ageman asring dipun ginakaken amargi praktis ugi mboten ngrepotaken, ananging wonten prekawis saking popok sekali ageman inggih menika prekawis ruam popok. Kulit bayi ingkang sensitif asring katutup saha éwed ambékan saéngga mungkinaken kawontenanipun perkawis ruam saha iritasi kulit bayi. Menawi mboten dipun tangani nyebabaken peradangan kulit bayi saha infeksi.<ref name="internet 1">{{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/Bayi Sakilasa babagan Bayi] (dipun unduh 10 nopember 2012) </ref>
== Cathetan Suku==
{{reflist}}
375

besutan