Rhone: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c (r2.7.1) (Bot: Ngowahi ro:Fluviul Ron)
 
== Navigasi ==
Sadurunge ril lan dalan gedhe ditemokake, Rhone yaiku sawijining rute dagang lan transportasi darat penting, kang nyambungke kutha [[Arles]], [[Avignon]], [[Valence]], [[Vienne]] lan [[Lyon]] menyang pelabuhan Mediterania [[Fos]], [[Marseille]] lan [[Sète]]. Sadurunge, berlayar sadawane Rhone nganggo kapal barang bisa nganti 3 minggu - saiki mung 3 dina. Rhône diklempokke dadi jalur airbanyu V<ref>For classification of waterways see http://www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=36</ref> darisaka mulut [[Saône|SungaiKali Saône]] kemenyang laut. Saône, yangkang jugauga dikanalisasikandikanalisasikake, menghubungkannyambungke pelabuhan Rhône denganlan kotakutha [[Villefranche]], [[Mâcon]] danlan [[Chalons]]. Perahu kecilcilik (hingga CEMT kelas I) dapatbisa berlayar kemenyang baratlaut, utaralor danlan timurlaut melaluingliwati Centre-Loire-Briare danlan Kanal Loing kemenyang [[SungaiKali Seine]], melaluingliwati Canal de la Marne à la Saône (sering disebut "Canal entre Champagne et Bourgogne") ke [[Marne]], melaluingliwati Canal des Vosges (sebelumnya bernama "Canal de l'Est - Branche Sud") kemenyang [[Moselle]] danlan melaluingliwati Canal du Rhône au Rhin kemenyang [[Rhine]].
 
 
== Deleng uga ==
317

besutan