Kendhang: Béda antara owahan

22 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:SambaSunda Quintett in Cologne (0253).jpg|thumb]]
[[Gambar:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|Kendhang]]
'''Kendhang''' iku salah sijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara [[tlapakan]] karo [[driji]], dadi ora nganggo [[tabuh]]. Ing musik modhèrn, piranti iki digolongaké piranti [[perkusi]]. Kendhang disèlèhaké ing wadhah panyangga saka kayu sing wujudé mèmper huruf '''Y'''. [[Kendhang]] ing musik gamelan fungsiné kanggo mimpin lan ngarahaké musik. <ref name="internet1">{{en}}[http://www.joglosemar.co.id/gamelan.html joglosemar.co.id](dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)</ref>Kendhang nduwèni jinis lan ukuran kang werna-werna.<ref name="internet1"/> Ukurané [[kendhang]] antarané 20 [[cm]] nganti [[45]] [[cm]].<ref name="internet1"/> Kendhang bentuké kaya drum lan dimainaké kanthi cara ditabuh.<ref name="internet1"/>
 
== Wujud ==
Wujudé mèh [[silindher]], [[simetris]], ing salah siji sisih rada gedhé tinimbang sisih lawané. Bagéyan sing luwih gedhé umumé disèlèhaké ing tengening panabuh. Kendhang iki ukurané luwih cilik tinimbang [[bedhug]].
 
== Jinis ==
 
== Fungsi ==
Piranti [[gamelan]] iki fungsiné kanggo ngatur irama utamané yèn arep ngowahi irama uga kanggo ngatur tempo musik supaya ajeg. Kendhang uga sok kanggo tengeran babak-babak ing reroncèn musik gamelan lan ing pérangan akir/ utawa panutup swara [[suwukan]].
 
== Jinis swara lan cara nabuh ==