Transformator: Béda antara owahan

849 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (Bot: Nambahaké yi:טראנספארמאטאר)
#[[Transformator step up]] yaiku walikané saka transformator ''step down'' kang digunakaké kanggo ngunggahaké [[tegangan listrik]] AC. Conto saka panggunaan ''transformator step up'' yiku ing rangkaian ''emergency light'' utawa [[lampu darurat]] kang empan nalika [[PLN]] mati lan [[UPS]] ing [[PC]]. Prinsip kerja tranformator ing tegangan [[DC]] (searah) kang asalé saka [[battery]] diubah dadi tegangan ''AC'' [[bolak-balik]] banjur diunggahaké dadi [[220 volt]] déning trafo sahingga isa empan ing wektu lampu utawa''PC'' nalika ''PLN'' mati.<ref name="internet2"/>
#Jenis-jenis transformator kang liya yaiku [[trafo OT]] (''Output Trafo'') lan [[IT]] (''Input Trafo''). Trafo jenis iki akèh digunakaké ing peralatan [[audio]].<ref name="internet2"/>
 
== Hubungan Primer-Sekunder ==
[[Gambar:transformator_scheme_ru.svg|transformator_scheme_ru.svg]]
[[Gambar:Transformer_flux.gif|thumb|right|250px|Fluks ing transformator]] Rumus kanggo fluks magnet kang ditimbulaké lilitan primer yaiku <math>\delta\phi=\epsilon\times\delta\,t</math> lan rumus kanggo GGL induksi kang kadadéan ing lilitan sekundèr yaiku <math>\epsilon=N\frac{\delta\phi}{\delta\,t}</math>.
Amerga kaloroné kumparan dihubungaké karo fluks kang padha, mangka
<math>\frac{\delta\phi}{\delta\,t}=\frac{V_p}{N_p}=\frac{V_s}{N_s}</math>
ingendi
kanti nyusun ulang persamaan bakal dientuki
<math>\frac{V_p}{V_s}=\frac{N_p}{N_s}</math>
sedemikian nganti
<math>V_p\,I_p=V_s\,I_s</math>.
Ateges, hubungan antaranéé tegangan primer karo tegangan sekunder ditentokaké déning perbandingan jumlah lilitan primer kanti lilitan sekunder.
 
 
1.590

besutan