Warna (Hindu): Béda antara owahan

108 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
ngramakake
(gambar)
(ngramakake)
{{Hindu}}
 
AnaWonten ing [[agama]] [[Hindu]], ukara [[Kasta]] disebutdipunsebut mawikanthi '''Warna''' ([[Sanskerta]]: वर्ण; varṇa). Urat tembung "Warna" kajupukkapendhet sakasaking basa [[Sanskerta]] "vrn" kangingkang ngemu teges "milih". Anawonten ing ajaran [[agama]] [[Hindu]], status manungsa wonten ing masyarakat dijupukdipunpendhet sakasaking pegaweyanepedamelanipun. IngWonten ing konsep kasebut digambarakedipungambaraken ewadeneéwadéné manungsa ikupunika lair anawonten ing kulawarga [[Sudra]] (budak) utawautawi [[Waisya]] (dagang), yenyèn dhewekkepiyambakipun sregep anawonten ing bidang rohani saenggasaéngga dadidados pandhita, dhewekkepiyambakipun duwegadhah hak nyandhang status [[Brahmana]]. SeanggaSaéngga, status uwongmanungsa wonten ing sajroning masyarakat ikupunika oraboten sakasaking dhewekkepiyambakipun lair ananging sauwisesabibaripun nglakoninglampahi pegaweyanpedamelan tartamtu.
 
[[Kategori:Hindu]]