Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2.501 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| other = Benediktus
}}
'''Paus Benediktus XV''', kanthi( asmaLatin wiyosan: '''GiacomoBenedictus dellaPP Chiesa'''. XV , wong ([[Italia]] : Benedetto XV ; 21 November]] [[1854]]-[[22 Januari]] [[1922]]), punika,lahir ngastajènèngé jabatanGiacomo PausPaolo [[greja|Gréja]]Giovanni [[Katulik]]Battista della Chiesa , mrintah dadi [[RomaPaus]] wiwitsaka [[3 September]] [[1914]] dumuginganti [[22 Januari]] [[1922]]. <ref name=”buku1”> Peters, Walter H. The Life of Benedict XV. 1959. Milwaukee: The Bruce Publishing Company.</ref>
ning bersifat fisik pentampakan, Benedict XV yoiku seorang manungso sing sedikit (kepaling bercilikan teko telu cassocks sing ngendi uwis disiapake kanggo barang sopo anyar iku Pope mungkin beronok neng 1914 iseh beronok sebuah keapikan kanggo terlalu gede kanggo deweke). koyok sebuah hasilne, deweke ngdadi ketau koyok " Il Piccolito " utawo " Sedikit Manungso." Deweke yoiku waktu balik kanggo kedermawanane, ngjawab kabeh pleas kanggo tulong teko keluaga-keluaga Roman miskin karo hadiah-hadiah duit tunai gede teko kepribadiane revenues . Ketika deweke cendek dinduwur duit, mereka sing arep ngdadi ngakui kanggo sebuah hadirin arep sering diwulang oleh prelates ndak kanggo kecilokoan-kecilokoan gede finansial mereka, koyok Benedict arepkah inevitably ngroso elek yen deweke ndak iso nulong miskin. Deweke ugo depleted bersifat kantor Vatican revenues karo timbangan-gede expenditure amal selama SAYA Perang Dunyo. neng kemodarane, Vatican Berharta uwis depleted kanggo setara neng lire terhadap KAMU. S . $19,000 <ref name=”buku2”> Pollard, John F. "The Unknown Pope". 1999. London: Geoffrey Chapman</ref>
Benedict XV yoiku sebuah innovator sing penuh peduli oleh standar-standar Vatican . Deweke ditau neng pertimbangan karo penuh peduli kabeh novelties sebelumne deweke ngpesan terapan mereka, namung bar ngono bersiatos neng mereka kanggo paling berkaro penuh. Deweke nolak nglekatake neng masa lalu kanggo masa lalu ’s demi karo kata-kata, mbenake aku kabeh tinggal neng sekarang lan ndak ning sejarah. relasine neng kekuatan-kekuatan Uwong itali secular yoiku pelayanan namung positif, konflik penghindaran lan tacitly ngdukung Royal Karo kemasyuran teko Itali. Iseh, koyok Pius IX lan Leo XIII , deweke ugo keprotes terhadap intervensi-intervensi Tinggal kewenangan-kewenangan ning urusan-urusan Gereja internal . Della Chiesa lan bar ngono Pope Benedict yoiku duduk sebuah manungso teko surat-surat. Deweke ndak nerbitake bersifat didikan utawo buku-buku bersifat pempuja. encyclicals Nya opokah pragmatic lan ngisor-kanggo-bumi namung cerdas lan neng - adoh-tertarik napas. Deweke tinggal netral selama pertempuran-pertempuran teko Perang sing Gede, ketika meh setiap uwong liyo sedang ngambil sisi-sisi. Ndak nyenengi Pius XII selama Dunyo Perang Loro, kenetralane diragu oleh kabeh sisi-sisi bar ngono lan bahkan sekarang.
 
Cathetan Suku
{{reflist}}
 
 
{{
449

besutan