Métodhe Pendhidhikan: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
(Kaca énggal: '''Métodhe Pendhidhikan''',inggih punika cara – cara ingkang dipunginakaken ing prosès pendidikan supados saged nggayuh ancasipun pendidikan ingkang sampun dipuntetepaken. Paéd...)
 
'''Métodhe Pendhidhikan''',inggih punika cara – cara ingkang dipunginakaken ing prosès pendidikan supados saged nggayuh ancasipun pendidikan ingkang sampun dipuntetepaken. Paédahipun metode pendidikan inggih punika ndhèrèkaken tumindakan ndhidhik kanggé nggayuh ancasipun pendidikan sacara efektif lan efisien.<ref> Danim,Sudarwan.1995.Media Komunikasi Pendidikan.Jakarta:Bumi Aksara.</ref>
 
==Faktor – faktor kangge milah métodemétodhe pendidikanpendhidhikan==
a. Ancas ingkang sampun dipuntetepaken
Ancas gadhah peran ingkang wigati kanggé namtukaken métodemétodhe nanging boten wonten ungkapan ancas mengahalalkan sedaya cara.<ref> Kusdaryani,Wiwik dan Trimo.2009.Landasan Kependidikan.Semarang:Ikip PGRISemarang Press. </ref>
 
b. Lingkungan, suasana, lan fasilitas pendidikan.
Lingkungan biasanipun kaiket kaliyan suasanaswasana lan fasilitas ingkang wonten. Kanthi suasanaswasana lan fasilitas ingkang bènten dipuntuntut cara nglaksanaaken pendhidhikan ugi bènten.
c. Sistem lan kurikulum pendidikan
191

besutan