Paus Bonifatius I: Béda antara owahan

2.355 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
c
Suntingan Jv03 army (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning EmausBot
c (Suntingan Jv03 army (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning EmausBot)
other=Boniface|}}
 
[[Paus Bonifatius I]] punika, ngasta jabatan Paus [[greja|Gréja]] [[Katulik]] [[Roma]] antawis taun ([[418]]-[[422]]).
'''Paus Bonifasius I''' yoiku [[Paus]] tèko 28 Désémbèr 418 kanggo 4 Séptémbèr 422. Déwéké biyén penganut [[Santo Agustinus]] saka [[Hippo]], sing mengabdaikan néng déwéké duwe macem-macem gaweyan kerasulan.
Neng dino teko pemakaman kanggo [[Paus Zosimus]] , sing ngendikah kedemek neng San Lorenzo fuori le Mpura , partisans Eulalius nempati Lateran . Bar ngono dino iku, deweke nglanjutake kekono karo sebuah kerumunan pancet deacons , peletakake lan beberapa priests , lan dipilih uskup. keanyaran Pope lan pendukung-pendukungne kesisa neng gereja sampai Dino minggu, 29 Desember, kanggo formulir customarily ngambil wadah ning sedino minggu. Sementara iku, neng Dino saptu setelah Eulalius uwis dipilih, sebuah walikota priests teko gereja ngpilih Boniface , sopo uwis karo kesebelumnyaan dadilah sebuah pendewan Pope Ndak berkliru , lan yoiku ugo sing ternobat neng 29 Desember neng Gereja Saint Marcellus neng Kampus Martius . Penjabat polisi Kuto Aurelius Anicius Symmachus dielingake pesta-pesta berloro kanggo nyimpen damai, lan nulis neng Kaisar Honorius iku Eulalius , sopo uwis dipilih pertama lan ning hak ngpesan, beronok ning tengen. Kaisar ngjawab neng 3 Januari 419, ngenali Eulalius koyok Uskup sing penuh bener teko Roma. Meskipun bersifat kantor iki tindakan-tindakan, kekerasan ngancorake metu diantara loro penggelompokkan-penggelompokkan, lan Boniface disita demi polisi Penjabat polisi lan ngambil kanggo sebuah dinjobo pl. tembok-tembok sing deweke nggawe ndak kecemar dibawah surveillance teko agen-agen Penjabat polisi <ref name=”buku1”> Stewart Oost, Galla Placidia Augusta: A biographical essay (Chicago: University Press, 1968), pp. 156f.</ref>
Partisipan Bonifasius I ndak mbenake permasalahan beristirahat disana lan ngirimake sebuah petisi kanggo Kaisar Honorius ngnyatakake irregularities dining pilihan teko Eulalius . ning respon, Kaisar nangguhake sebelumnyanya pesan lan dicelukake pesta-pesta berloro kanggo nampakake kanggo penghakiman sebelum deweke lan Uwong itali liyo uskup-uskup neng 8 Febuari. penkrunguan nangguhake sebuah kepedhotan kanggo sebuah synod sing ngendikah o. kanggo bertemu neng Spoleto neng 13 Juni, namung diperintahake berloro Boniface lan Eulalius kanggo tinggal metu teko Roma. Sejak Wetan sedang ngcedeki, uskup teko Spoleto , sebuah dinjobo pesta, ditekok kanggo ngrayakake upacara-upacara teko penting iki dino suci ning Roma <ref name=”buku2”> Oost, Galla Placidia Augusta, pp. 157f</ref>
 
Panjenenganipun asma aslinipun
Cathetan Suku
{{reflist}}
 
{{Paus|
78.624

besutan