Kastil Malbork: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+ referensi)
}}
 
'''Kastil Malbork''' menika satunggaling [[kastil]] ingkang mapan wonten ing caketing ''Plandia Tri-City Gdansk'', [[Sopot]], lan [[Gdynia]] mliginipun wonten ing pinggiring [[Kali Nogat]] sisih tenggara, [[Polandia]] <ref name="internet1">[http://www.diwarta.com/malbork-castle-si-saksi-perkembangan-polandia/989/], Kastil Malbork si saksi perkembangan Polandia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>. Kastil Malbork dipunbangun ing [[Prusia]] dening [[Orde Teutonik]] minangka [[ordensburg]] nalika [[taun]] 1274. Kastil menika dipunparingi nama ''Marienburg'' ingkang kanthi harfiah ''Mary Castle'' ingkang ateges ''Kastil Maria''. Kutha ingkang madeg wonten ing kiwa tengenipun Kastil Malbork dipunwastani Marienburg. Ananging awit saking [[taun]] 1945 saksampunipun 173 taun kepengker, bageyanbagéyan saking [[Polandia]] kasebut kawentarkawéntar kanthi nama '''Malbork'''. Kastil menika tuladha klasik saking [[bentengbèntèng]] [[abad]] tengahan lan kalebet [[watu bata]] paling ageng sak-[[donya]] kanggekanggé ''bentengbèntèng gothic''. Kastil Malbork kadaftar wonten ing [[UNESCO]] minangka [[bentengbèntèng]] lan [[museummuséum]] ing satungggaling [[Situs Warisan Donya]] nalika [[Desember]] 1997 <ref name="internet2">[http://www.htysite.com/P-kastil.htm], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>.
 
Kastil ingkang kadamel saking [[watu watabata]] menika kaperangkapérang dados tiga bageyangbagéyan ingkang kapisah dados bageyanbagèyan nginggil, bageyanbagéyan tengah, lan bageyanbagéyan ngandhap. Ingkang misahkaken bageyanbagéyan kasebut menika parit garing lan [[menara]]. Kastil Malbork dinggeni deningdéning 3.000 tentara kanthi wiyaing tembok dumugi 52 [[are]] (21 ha), kaping sekawan langkung ageng tinimbang [[KedhatonKadhaton Windsor]].
 
== Cathetan suku ==
2.549

besutan