Abad Renaisans: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Kabudayan Yunani-Romawi iku kabudayan kang manggonaké manungsa dadi ''subjèk'' utawa sing nglakoni kang utama.<ref name="Simon"/> Salah sijiné yaiku [[Filsafat Yunani]], ing kono nuduhaké yèn [[manungsa]] iku makhluk kang nduwèni pikiran lan mikir salawasé ngenani donya lan nentokaké apa kang kudu dilakoni supaya bisa urip, lan isa oleh kamulyan (''eudaimonia'').<ref name="Hale"> Hale, John. The Civilization of Europe in the Renaissance. (1994). 648.</ref>
 
Ing kasustran Yunani, tuladhané crita ngenani [[Odisei]] dening [[penyair]] Yunani Kuna, [[Homerus]] kang nyritakaké babagan waniné manungsa mubengi ndonya sautuhé kanthi kebak tantangan lan crita pengalaman anyar.<ref name="Hale"/> Arsitektur gaya Yunani-Romawi nggambaraké yèn manungsa iku bisa nggawé sesambungan kang tentrem ing antarané donya ukum, kakuwatan, lan kaéndahan.<ref name="Hale"/> Saliyané kuwi, [[Bangsa Romawi]] uga nduwèni kaprigelan ing babagan organisasi. Kabèh iku mau nuduhaké yèn kabudayaan [[Yunani-Romawi]] mènèhi panggon kang utama kanggo manungsa kang ana ing [[kosmos]].<ref name="Hale"/>