Kadhaton Potala: Béda antara owahan

333 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:IMG 1188ex359 Lhasa Potala.jpg|thumb|250 px|Astana Potala]]
 
'''Astana Potala''' menika satunggaling [[astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Lhasa]], [[Tibet]]. mliginipun wonten ing [[Bukit Merah]]. Astana Potala menika dalemipun [[Dalai Lama]] lan dados papan kegiatan [[agama]] ugi [[politik]]. [[Astana]] menika kabangun nalika [[abad]] kaping 7, lajeng dipunbangun malih ing [[abad]] kaping 17 déning Dalai Lama kaping 5 <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>.
 
Bangunan Astana Potala menika tingkat 13 kanthi dhuwur dumugi 110 [[meter]]. Astana kanthi wiyar 400 x 350 [[meter]] menika kagungan langkung saking 10.0000 papan kanggé memuja, 1.000 kamar, lan 200.000 [[patung]] <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>. Wonten ing nginggiling bangunan wonten ''penangkal petir'' ingkang kadamel saking [[emas]]. Ugi wonten [[pagoda]] ingkang kalapisan [[emas]] kanthi bobot 3.724 [[kilogram]] kanthi tahta [[intan]], [[mutiara]], [[zamrud]], [[watu akik]], , lan [[watu giok]]. Astana menika asring sanget kenging ''petir'' lan gempa bumi ananging dumugi sakmenika tasih jumeneng kanthi katon megah.
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:astana]]
2.549

besutan