Diesel: Béda antara owahan

2.183 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
rotation per minute). Bahan bakar jenis iki kang biasa disebut minangka bahan bakar diesel. Biasané digunakaké kanggo kendaraan bermotor.
2.Industrial Diesel Oil, yaiku bahan bakar kang digunakaké kanggo mesin-mesin kang nduwèni putaran mesin kurang utawa padha karo 1000 rpm, biasané digunakaké kanggo mesin-mesin industri. Bahan bakar jenis iki disebut minyak diesel.<ref name="internet">[http://repository.ui.ac.id/telusur/hasil/1?keyw=diesel&telusur=Telusur], (Kaunduh 22/11/12).</ref>
 
==Karakteristik Umum Diesel==
Karakteristik kang umum perlu dingertèni kanggo menilai kinerja bahan bakar diesel antarané yaiku viskositas, angka setana, berat jenis, titik tuang, nilai kalor pembakaran, volatilitas, kadar residu karbon, kadar banyu lan sedimen, indeks diesel, titik embun, kadar sulfur, lan titik nyala.<ref name="internet1" />
 
===Viskositas===
Viskositas yaiku tahanan kang diduwèni fluida kang dialiraké sajroné pipa kapiler tumprap gaya gravitasi, biasan dinyatakaké sajron waktu kang diperlokaké kanggo mili ing jarak katentu. Yèn viskositas selot duwur, mangka tahanan kanggo mili bakal selot duwur. Karakteristik iki penting banget amerga ngaruh tumprape kinerja injektor ing mesin diesel.<ref name="internet1" />
===Angka Setana===
Angka setana nuduhaké kemampuan bahan bakar kanggo empan déwé (autoignition). Skala kanggo angka setana biasané nggunakaké referensi arupa campuran antaranormal setana (C16H34) karo alpha methyl naphtalene (C10H7CH3) utawa kanti heptamethylnonane (C16H34). Normal setana nduwèni angka setana 100,alpha methyl naphtalene nduwèni angka setana 0, lan heptamethylnonane nduwèni angka setana 15.<ref name="internet1" />
 
===Titik Tuang===
Titik tuang yaiku titik temperatur paling endèk ingendi mulai kabentuk kristal-kristal parafin kang isa menyumbat saluran bahan bakar.
===Volatilitas===
Volatilitas yaiku sifat kecenderungan bahan bakar kanggo berubah fasa dadi fasa uap. Tekanan uap kang duwur lan titik didih kang endèk nandakake duwuré volatilitas.
===Indeks Diesel===<ref name="internet1" />
Indeks diesel yaiku salah sijiné parameter mutu penyalaan ing bahan bakar mesin diesel sakliyané angka setana.
===Titik Embun===
Titik embun yaiku suhu ingendi mulai katoné cahaya kang warnane suram relatif tumprap cahaya sekitaré marang permukaan minyak diesel sajron proses pendinginan.Karakteristik iki ditentokaké kanti migunakaké metoda ASTM D97.<ref name="internet1" />
 
===Titik nyala ( flash point)===
Titik nyala yaiku titik temperatur paling endèk ing ngendi bahan bakar isa menyala. Kabèh iki ana kaitané karo keamanan sajroné nyimpen lan penanganan bahan bakar.<ref name="internet1" />
 
==Cathetan Sikil==
1.590

besutan