Diesel: Béda antara owahan

53 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Diesel.jpg|thumb|250px|Diesel utawa solar]]
'''Deisel''' utawa [[solar]] yaiku [[bahan bakar]] [[minyak]] [[sulingan]] saka [[minyak bumi]] mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel]BAHAN BAKAR SOLAR, (Kaunduh 24/10/12).</ref> bahan bakar iki wernané [[kuning]] rodok [[coklat]] kang bening. Panggunaané solar biasané yaiku kanggo bahan bakar ing kabèh jenis [[mesin diesel]] kanti putaran duwur (sak nduwuré [[1000 rpm]]), kang uga digunakaké minangka bahan bakar ing pembakaran langsung [[pawon]]-pawon cilik kang utamané dikarepaké pembakaran kang resik. Lenga solar iki biasané disebut uga [[Gas oil]], [[Automotive Diesel Oil]], [[High Speed Diesel]].
 
1.590

besutan