Kastil Malbork: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké zh,pl,he,fr,be,es,af,oc,hu,it,de,ja,br,vi,sh,pnb,nl,pt,sk,ru,hy,sr,no,ca,uk,be-x-old,cs,bg,ka,hr,lt)
}}
 
'''Kastil Malbork''' menika satunggaling [[kastil]] ingkang mapan wonten ing caketing ''PlandiaPolandia Tri-City Gdansk'', [[Sopot]], lan [[Gdynia]] mliginipun wonten ing pinggiring [[Kali Nogat]] sisih tenggara, [[Polandia]] <ref name="internet1">[http://www.diwarta.com/malbork-castle-si-saksi-perkembangan-polandia/989/], Kastil Malbork si saksi perkembangan Polandia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>. Kastil Malbork dipunbangun ing [[Prusia]] dening [[Orde Teutonik]] minangka [[ordensburg]] nalika [[taun]] 1274. Kastil menika dipunparingi nama ''Marienburg'' ingkang kanthi harfiah ''Mary Castle'' ingkang ateges ''Kastil Maria''. Kutha ingkang madeg wonten ing kiwa tengenipun Kastil Malbork dipunwastani Marienburg. Ananging awit saking [[taun]] 1945 saksampunipun 173 taun kepengker, bagéyan saking [[Polandia]] kasebut kawéntar kanthi nama '''Malbork'''. Kastil menika tuladha klasik saking [[bèntèng]] [[abad]] tengahan lan kalebet [[watu bata]] paling ageng sak-[[donya]] kanggé ''bèntèng gothic''. Kastil Malbork kadaftar wonten ing [[UNESCO]] minangka [[bèntèng]] lan [[muséum]] ''(Castle of the Teutonic Order in Malbork)''. ing satungggaling [[Situs Warisan Donya]] nalika [[Desember]] 1997 <ref name="internet2">[http://www.htysite.com/P-kastil.htm], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>.
 
Kastil ingkang kadamel saking [[watu bata]] menika kapérang dados tiga bagéyan ingkang kapisah dados bagèyan nginggil, bagéyan tengah, lan bagéyan ngandhap. Ingkang misahkaken bagéyan kasebut menika parit garing lan [[menara]]. Kastil Malbork dinggeni déning 3.000 tentara kanthi wiyaing tembok dumugi 52 [[are]] (21 ha), kaping sekawan langkung ageng tinimbang [[Kadhaton Windsor]]. Wonten ing kastil menika ugi wonten kamar-kamar minangka papan kanggé saré, griya-griya, gudang senjata, [[pawon]] lan [[geréja]].
2.549

besutan