Diesel: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Mesin]]-mesin kanti putaran kang cepet (>''1000rpm'') mbutuhaké bahan bakar kanti karakteristik tertemtu kang béda karo lenga diesel. Karakteristik kang diperlokaké ana sesambungané karo ''auto ignition'' (kemampuan empan dhéwé), gampang mili ing sajroné saluran bahan bakar, kemampuan kanggo ''teratomisasi'', kemampuan [[lubrikasi]], nilai kalor lan karakteristik liya. Bahan bakar solar nduwèni sipst-sipat utama, yaiku:
#Ora nduwèni werna utawa rodok kuning lan mambu.
#ÈncÈrÈncèr lan ora gampang dadi uap ing suhu normal.
#Nduwèni titik empan kang duwur ([[40C]] nganti [[100C]]).
#Kobong sacara spontan ing suhu [[350C]].
Titik tuang yaiku titik temperatur paling endèk ingendi mulai kabentuk kristal-kristal parafin kang isa menyumbat saluran bahan bakar.
===Volatilitas===
Volatilitas yaiku sifat kecenderungan bahan bakar kanggo berubah fasa dadi fasa uap. Tekanan uap kang duwur lan titik didih kang endèk nandakake duwuré volatilitas.<ref name="internet1" />
 
===Indeks Diesel===<ref name="internet1" />
Indeks diesel yaiku salah sijiné parameter mutu penyalaan ing bahan bakar mesin diesel sakliyané angka setana.
===Titik Embun===
1.590

besutan