Warna (Hindu): Béda antara owahan

59 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+referensi
(+ukara,+referensi)
(+referensi)
=== Brahmana ===
 
[[Brahmana]] minangka golongan [[pendeta]] saha rohaniwan wonten ing sawijining masyarakat, saengga golongan kasebut minangka golongan ingkang paling dipunhurmati. Wonten ing ajaran Warna, tiyang ingkang nyandhang gelar Brahmana amargi keahlianipun wonten ing bidang pengetahuan [[agama]]. Saengga, status minangka Brahmana boten dipunangsal saking lair. Status Brahmana dipunangsal kanthi nindakaken ajaran [[agama]] kanthi tumemen dumugi tiyang punika layak dipunsebut rohaniawan. <ref>[http://www.kamusbesar.com/52578/kasta-brahmana]</ref>
 
=== Ksatriya ===