Geni: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (Bot: Nambahaké pfl:Faia)
[[Gambar:Uwuh kobong.jpg|thumb|Gambar uwuh sing diobong lan geniné murub.]]
'''Geni''' (''krama'': latu) iku sawijining dat panas sing ditimbulaké saka barang-barang sing kobong. Warnané [[kuning]], rada [[abang]] nganti [[biru]]. Asalé geni iku saka prosès [[oksidhasi]] [[gas]] sing kasimpen ing [[bahan bakar]].
 
Geni digunakaké manungsa kanggo akèh kapreluan, saka sing nguntungaké nganti ngrugèkaké.