Wiji: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Mengubah: ms:Biji benih)
[[Gambar:Capsicum0.jpg|thumb|Wiji ing [[lombok]] abang sing kabukak]]
'''Wiji''' ([[basa Latin]]:''semen'') iku [[bakal wiji]] (ovulum) saka [[Spermatophyta]] sing wis mateng. Wiji bisa kalindhungi déning [[organ]] liya (woh, ing '''Angiospermae''' utawa [[Magnoliophyta]]) utawa ora (ing '''[[tetanduran wiji kabukak|Gymnospermae]]'''). Saka pandelengan [[évolusi]], wiji arupa [[embrio]] utawa tetanduran cilik sing kamodhifikasi saéngga bisa tahan luwih suwé ing kahanan kurang selaras kanggo [[tuwuh]]. (Pirsani ''[[metagenesis|pagiliran keturunan]]'').
 
== Pirsanana uga ==