County Alba: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Image:Berkas:Stoledeacon.jpg|thumb|left|230px|Wong [[diakon]] ngenaake alba lan [[Vestimentum|sinktura]] serta sehelai [[stola]] ungu]]
 
'''Alba''', sing arupi salah sijine teka [[vestimentum]] liturgis ing [[Gereja Katolik Roma]], [[Gereja Anglikan]] lan akeh gereja [[Protestan]], yaiku sehelai jubah linen putih, dawane nganti mata sikil lan biasane dilengkapi sehelai tali kanngo ngiket pinggang awerna putih (sinktura). Mulane alba yaiku sehelai tunik linen dawa sing dikenake dening masyarakat Romawi kuno. Alba yaiku vestimentum liturgis paling tua, lan digunakake umat Kristiani kawet jaman biyen, khususe dening para klerus ing liturgi [[Ekaristi]]. Sakiki, alba arupi vestimentum umum kanggo kabeh petugas liturgi ing jerone perayaan [[Misa]], apik klerus (sing ditahbiskan) maupun awam (sing ora ditahbiskan), lan dikenake ing nduwur pakaian sedina-dina utawa [[toga]] lan ning ngisor busana khusus, kayata stola, dalmatik utawa [[kasula]]. Yen alba ora kabeh nutupi kerah baju utawa