Manuk: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.3) (Bot: Ngowah lez:НуькӀ dadi lez:НуькI; panggantèn kosmètik
c (Bot: Nyingkiraké uz:Qushlar (deleted))
c (r2.7.3) (Bot: Ngowah lez:НуькӀ dadi lez:НуькI; panggantèn kosmètik)
'''Manuk''' utawa '''Peksi'''|'''Péksi''' iku anggota klompok [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) sing nduwé [[wulu]] lan [[sewiwi]]|[[sèwiwi]]. [[Fosil]] manuk paling tuwa ditemokaké ing [[Jerman|Jèrman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] sing cilik mungil nganti [[manuk unta]], sing luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spesies]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara 1.500 jinis ing antarané ditemokaké ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki sacara èlmiah digolongaké jroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==
[[lb:Vullen]]
[[lbe:Лелуххи]]
[[lez:НуькӀНуькI]]
[[li:Veugel]]
[[lij:Aves]]
40.191

besutan