Pulo Florès: Béda antara owahan

357 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
referensi
c (Bot: Nyingkiraké zh,eu,pl,fr,ko,es,hu,ms,lv,it,gl,et,de,id,ja,br,el,vi,simple,sv,ar,nl,pt,eo,sk,ru,mn,sr,en,tr,no,ca,stq,fi,uk,cy,war,nn,cs,bg,ka,ur,hr,lt,da (strongly connected to jv:Florès))
(referensi)
[[Gambar:Pulo Flores.jpg|thumb|Pulo Flores]]
 
'''Flores''', saking basa [[Portugis]] ingkang ateges "[[kembang]]" kalebet wonten ing [[Provinsi]] [[Nusa Tenggara Timur]], [[Indonesia]].<ref>[http://www.indonesia.travel/id/destination/444/flores]</ref> Flores kalebet wonten ing gugusan [[Kepulauan Sunda Kecil]] sareng kaliyan pulo [[Bali]] saha [[Nusa Tenggara Barat|Nusa Tenggara Kulon]], kanthi jembaring wewengkon kirang langkung 14.300 km². Penduduk wonten ing Flores, awit taun 2007, dumugi 1,6 yuta jiwa. Puncak paling inggil wonten ing [[pulo]] Flores inggih punika [[Gunung Ranakah]] (2350m) ingkang minangka [[gunung]] paling inggil angka kalih wonten ing [[Nusa Tenggara Timur]], sasampunipun [[Gunung Mutis]], 2427m wonten ing [[Timor Barat]]. Pulo Flores kaliyan [[Pulo Timor]], [[Pulo Sumba]] kaliyan [[Kepulauan Alor]] minangka sekawan pulo paling ageng wonten ing [[Provinsi]] [[Nusa Tenggara Timur]] ingkang minangka salah satunggaling [[provinsi]] kepuloan ing [[Indonesia]] kanthi 566 [[pulo]]. Flores, kanthi jembar wewengkon , cacahing warga sarta sumber daya (alam ewadéné manungsanipun) ingkang sampun nyekapi, sakmenika tembé nyiapaken dados [[provinsi]] pemekaran ing [[Nusa Tenggara Timur]].
 
Wonten ing sisih kilen saha wetan Pulo Flores wonten gugusan pulo alit. Ing sisih wetan wonten gugusan Pulo Lembata, Adonara saha Solor, déné ing sisih kilén wonten gugusan [[Pulo Komodo]] saga Rinca. ing sisih kilén pulo Flores, sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten [[pulo Sumbawa]] ([[Nusa Tenggara Barat]]), déné ing sisih wétan sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten kepulauan Alor. Ing sisih tenggara wonten [[pulo Timor]]. Ing sisih barat daya wonten [[pulo Sumba]], Ing sisih kidul wonten [[laut Sawu]], ing sisih lér, ing sebrang [[Laut Flores]] wonten [[Pulo Sulawesi]].
 
Suku bangsa Flores inggih punika minangka campuran etnis antawising Melayu, Melanesia, saha Portugis. Amargi nate dados Koloni Portugis<ref>[http://sejarah.kompasiana.com/2012/04/06/flores-dan-timor-leste-jajahan-portugis-ini-bukti-sejarahnya-447764.html]</ref>, saéngga interaksi kaliyan kabudayan Portugis kraos sanget wonten ing kabudayan Flores, saking genetik, agama, saha budaya.
 
== Administrasi ==
 
Flores kagungan manéka [[gunung]] berapi aktif saha mati, kalebat Egon, Ilimuda, Lereboleng, Lewotobi, sarta ile Ape (lembata)
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
 
== Pranala Njaba ==
* http://krisbheda.wordpress.com/kalender-budaya-ntt/
* http://travelingluck.com/Asia/Indonesia/Nusa+Tenggara+Timur/_1644745_Pulau+Flores.html
* http://www.nttprov.go.id/ntt_09/index.php?hal=wisflores
 
[[Kategori:PulauPulo ing IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:PulauPulo ing Nusa Tenggara Timur|Flores, Pulau]]