Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

715 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
'''Kéwan Pemamah Biak ''' ''('''ruminansia''')'' inggih menika klompok [[kéwan]] mamalia ingkang saged mamah panganan ping kalih, saéngga klompok kéwan menika dipunwastani kéwan pemamah biak.<ref name="internet1">{{id}}[http://id.shvoong.com/exact-sciences/biology/2162354-sistem-pencernaan-makanan-pada-hewan/ Pencernaan hewan ruminansia](dipunundhuh 30 November 2012)</ref> Ing sistem klasifikasi manungsa kaliyan ruminansia menika nggadhahi ciri ingkang sami saking sistem pencernaanipun.<ref name="internet1"/> Tuladhanipun kéwan pemamah biak inggih menika [[sapi]], [[kebo]], [[kelinci]], [[kancil]], [[wedhus]], [[kidang]], [[bison]], lan [[jerapah]].<ref name="internet1"/>
 
== Alat Pencernaan ==
 
Kéwan pemamah biak nggadhahi alat pencernaan, kadosta rongga lambé ([[untu]]), [[esophagus]], [[lambung]], kaliyan [[usus]].<ref name="internet1"/> Untu ruminansia wonten jinis untu geraham ingkang ageng. Untu menika ginanipun kanggé nggiling kaliyan nggiles, sarta mamah sesuketan ingkang ngandhut [[selulosa]] ingkang awrat dipuncerna.<ref name="internet1"/> lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' menika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/>
 
 
 
 
1.502

besutan