Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

246 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
== Alat Pencernaan ==
 
Kéwan pemamah biak nggadhahi alat pencernaan, kadosta rongga lambé ([[untu]]), [[esophagus]], [[lambung]], kaliyan [[usus]].<ref name="internet1"/> Untu ruminansia wonten jinis untu geraham ingkang ageng. Untu menika ginanipun kanggé nggiling kaliyan nggiles, sarta mamah sesuketan ingkang ngandhut [[selulosa]] ingkang awrat dipuncerna.<ref name="internet1"/> lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' menika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/>
 
Rantaman untu sapi :
 
3 3 0 0 0 0 0 0 Rahang inggil
 
M P C I I C P M Jinis gigi
 
3 3 0 4 4 0 3 3 Rahang ngandhap
 
I = insisivus = gigi seri
 
C = kaninus = gigi taring
 
P = premolar = geraham ngajeng
 
M = molar = geraham wingking
 
Lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' menika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/>
 
== Mékanisme Pencernaan ==
1.502

besutan