Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

1.024 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
M = molar = geraham wingking
 
Lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' menika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/> Ing lambung dipunkasilaken [[baktèri]] ingkang ngasilaken [[enzim]] selulase.<ref name="internet2"/> Enzim menika ginanipun ngrombak selulosa dados [[asam lemak]]. Ananging, ing ''abomasum'' ingkang asifat asam baktèri boten saged gesang, saéngga baktèri menika mati.<ref name="internet2"/> Lajeng dipuncerna dados sumber [[protein]] kanggé kéwan ruminansia. Dadosipun, kéwan ruminansia menika ugi mbetahaken asam amino kados manungsa.<ref name="internet2"/> Asam lemak sarta protein menika ingkang dados bahan baku kanggé mbentuk [[susu]] ing badan sapi.<ref name="internet2"/>
 
Usus ing sapi dawa sanget, usus alusipun saged ngantos 4 m.<ref name="internet2"/> Menika dipunprabawani dèning panganan ingkang kathahipun saking serat (selulosa).<ref name="internet2"/> Enzim selulase ingkang dipunkasilaken dèning baktèri menika boten namung kanggé ncerna selulosa dados asam lemak, nanging ugi saged ngasilaken [[biogas]] ingkang arupi CH4 ingkang dipunginakaken sumber energi alternatif.<ref name="internet2"/>
 
== Mékanisme Pencernaan ==
1.502

besutan