Słubice: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (bot Menambah: vi:Słubice)
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jèrman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polandia]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé pedunung 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polandia|basa Polandia modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebut ing piagem kutha [[Frankfurt]] sing ditulis ing tahun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[Polandia]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains [[Polandia-Jerman]] [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jèrman, utamané saka Frankfurt an der Oder, kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polandia") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang ékonomi lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparani para wisatawan Jèrman.
 
== Gmina ==