Isa: Béda antara owahan

467 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nyingkiraké dv:އީސާގެފާނު (strongly connected to jv:Yesus Kristus), ur:عیسیٰ علیہ السلام (strongly connected to jv:Yesus Kristus))
'''Isa''' ([[basa Arab]]:'''عيسى''', '''`Īsā''') (watara 1 - 32M) iku [[nabi Islam|nabi]] wigati jroning agama [[Islam]] lan minangka salah siji saka [[Ulul Azmi]]. Jroning [[Al-Qur'an]], Isa disebut '''Isa bin Maryam''' utawa '''Isa al-Masih'''. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang [[Bani Israil]] ing [[Palestina]]. Asmané disebutaké kaping 25 jroning Al-Quran.
 
==Sejarahe==
Sadurunge Gusti Allah nyiptakake Isa, Gusti Allah ngutus malaikat [[Jibril]] awujud manungsa marang [[Maryam]]. Ing wektu kuwi [[Maryam]] ing pinggir etan omahe dhewean.
Pas weruh ana Malaikat [[Jibril]] Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Gusti Allah supaya malaikat [[Jibril]] ngedohb saka dheweke. Banjur malaikat [[Jibril]] wangsuli, yen dheweke kuwi utusaning Gusti Allah marang Maryam supaya bisa duweni putra lanang sing mengko dadi [[Nabi]].
 
== Pranala njaba ==