Saksofon: Béda antara owahan

280 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (Bot: Nambahaké cy:Sacsoffon)
{{inuseuntil|28 pebruari 2013}}
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' dikembangaké taun 1840-an dening Adolphe saksofon, dheweké saka kebangsaan Belgia. Nalika esih nyambutgawe ana ing toko piranti bapake nang Brussels, Adolphe miwiti ngembangaké piranti kang duweni proyeksi instrumen kuningan kang lewih lincah saka piranti musik damu kayu.
'''Saksofon''' yaiku piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon biasané digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasané kerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer. Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis [[Indonésia]] kang misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], lan [[Kenny Joe]]. Saksofonis international kang Legendaris kang misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker, lan Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G]], [[Dave Koz]], [[Eric Marienthal]], [[Richard Elliot]], [[Sadao Watanabe]], [[Kirk Whalum]], lan [[Kenny Garretta]].<ref>{{id}}[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>