Titanic (film 1997): Béda antara owahan

952 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(wikisasi)
}}
 
'''Titanic''' yaiku salah sawijine [[film]] epik, roman lan bencana ing [[Amerika Serikat]] kang digawe tahun [[1997]].<ref name="internet1"> {{id}}[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> Sekenarione digawe denig sutradarane dhewe yaiku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani dening [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dheweke kaloron duweni status sosial kang beda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide cerita Cameron rikala nggawe [[film]] iki entuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dheweke pengen nerusake pesen emosional saka kedadean kuwi lan mikir yen crita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten penting kanggo nyiptakake pesen kasebut.<ref name="internet2"> {{id}}[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> [[Film]] iki digawe wiwit tahun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawe ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai dening Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[film]] kang paling larang sing tahu digawe, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>
 
Titanic entuk [[14]] nominasi ing acara Academy Awards tahun [[1998]] lan bisa menangake [[11]] ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki uga didadekake [[film]] kang paling laris sadawane mangsa suwene [[12]] tahun lan nembe tahun [[2010]] film iki dikalahake dening [[film]] [[James Cameron]] liyane kang judhule [[Avatar]].<ref name="internet2"/> Ukara paribasan kang misuwur saka [[film]] iki yaiku ''"nothing on earth could come between them"'' utawa ing basa Indonesia ''"tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka"'' lan yen diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dheweke kaloron”.<ref name="internet2"/> Tanggal [[4]] [[April]] [[2012]], versi [[3]] dimensi saka [[film]] iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D).<ref name="internet2"/> Diputerake meneh kanggo mengeti [[100]] tahun kelebe kapal [[RSM Titanic]].<ref name="internet2"/>
 
==Paraga Film Titanic==
* [[Leonardo DiCaprio]] mawa Jack Dawsonardo de Caprio<ref name="internet3"> {{id}}[http://www.imdb.com/title/tt0120338/ Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref>
* [[Kate Winslet]] mawa Rose DeWitt Bukater<ref name="internet3"/>
* [[Billy Zane]] mawa Caledon Nathan "Cal" Hockley<ref name="internet3"/>
* [[Frances Fisher]] mawa Ruth DeWitt Bukater<ref name="internet3"/>
* [[Gloria Stuart]] mawa Rose Dawson Calvert<ref name="internet3"/>
* [[Bill Paxton]] mawa Brock Lovett<ref name="internet3"/>
* [[Suzy Amis]] mawa Lizzy Calvert<ref name="internet3"/>
* [[Danny Nucci]] mawa Fabrizio De Rossi<ref name="internet3"/>
* [[David Warner]] mawa Spicer Lovejoy<ref name="internet3"/>
* [[Jason Barry]] mawa Thomas "Tommy" Ryan<ref name="internet3"/>
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
[[Kategori:Film]]
[[Kategori Film Holiwood]]
 
[[id:Titanic (film 1997)]]
1.047

besutan