Culemborg: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Culemborg 1649 Blaeu.jpg|thumb|left|250px|Culemborg jroning peta Joan Blaeu gawean Tooneel der Steeden, 1649]]
== Latar wuri ==
Provinsi [[Gelderland]] sing papané ana ing wétané [[Walanda]] iku salah sijining saka 12 provinsi [[Walanda]] lan salah siji sing gedhé ambané wilayahé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan [[administratif]] sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara negara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti ibu kutha. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.