Jusman Syafii Djamal: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(mbuang {{inuseuntil|10 September 2011}} +typo)
 
'''Jusman Syafii Djamal''' (miyos ing [[Langsa]], [[Acèh Wétan]], [[28 juli]] [[1954]]) inggih menika tilas Mentri Perhubungan,<ref name="internet2">{{id}}[http://www.tempo.co/hg/bisnis/2010/12/18/brk,20101218-299820,id.html ''Jusman Syafii Djamal Gusur Tanri Abeng''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref> ingkang njabat nalika tanggal [[9 Mei]] [[2007]] minangka gantosipun mentri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning [[Hatta Rajasa]] wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu.<ref name="internet1">{{id}}[http://kepustakaan-presiden.pnri.go.id/ministers/popup_biodata_pejabat.asp?id=585 '''Jusman Syafii Djamal'''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref>
Sasampunipun lulus Teknik Mesin Jurusan Panerbangan [[Institut Teknologi Bandung]] taun [[1982]], Jusman nyambut damel ing [[IPTN]] (samenika PT. Dirgantara Indonésia) minangka "Junior Aerodynamist" ing bidhang komputasional kanggé ngétang dhistribusi gaya Aerodynamika [[motor mabur|motor miber]] jinis CN-235. Jusman lajeng dipuangkat minangka insinyur [[Aerodinamika]].<ref name="internet1"/> Salajengipun ing taun [[1989]]-[[1995]], Jusman dados ''Project Engineer'' motor miber jinis N-250.<ref name="internet1"/>
 
Sasampunipun 13 taun dados insinyur kanthi spésialisasi aerodinamika lan parencanaan motor miber, Jusman njabat dados Kepala Divisi ''Aircraft Technology'' ([[1994]]-[[1996]]), Direktur Sistem Senjata, Sistem Hankam, lan Helikopter ([[1996]]-[[1998]]).<ref name="internet1"/> Ing wulan [[september]] [[2000]], Jusman dipunangkat dados Dhirektur Utama Dirgantara Indonésia ngantos taun [[2002]]. Panjenenganipun ugi dados anggota Komite Nasional keselamatan Transportasi saking wulan [[Januari]] ngatos [[April]] [[2007]].<ref name="internet1"/>
 
Jusman boten nate nginten badhé dipunangkat dados Mentri perhubungan Kabinet [[Indonésia]] Bersatu nggantosaken Hatta Rajasa. Ananging lelabuhanipun minangka anggota Tim Nasional Evaluasi Kecelakaan lan Keselamatan Transportasi (DKTT) ndadosaken Jusman dipunangkat malih dados Mentri Perhubungan ing ''reshuffle'' kabinét, [[7 Mei]] [[2007]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun nggadhahi janji badhé mrioritasaken kaselamatan jasa transportasi umum, mliginipun transportasi massal kados [[sepur]].<ref name="internet1"/>
 
== Kariér ==