E=mc²: Béda antara owahan

511 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: thumb|Rumus [[Einstein th 1905 dipajang dhuwuré nganti 3m ning Berlin]] '''''E = mc''<sup>2</sup>''' ning [[fisika|ilmu fisika]...)
 
 
'''''E = mc''<sup>2</sup>''' ning [[fisika|ilmu fisika]] yakuwi [[rumus]] kang sering metu lan penting banget nalika njlentrehaké ''persamaan nilai'' watarané [[energi]] (''E'') lan [[massa]] (''m''), kang dipadhakaké sacara langsung nganggo etungan konstanta kuadrat ''[[kecepatan cahaya|laju cahaya]]'' dalam [[vakum]] ( ''c'' <sup>2</sup> )
 
: '''<math> E = mc^2 \!</math>''',
 
Yakuwi:
* ''E'' = [[energi]] ([[Joule|J]])
* ''m'' = [[massa]] ([[Kilogram|kg]])
* ''c'' = [[kecepatan cahaya]] (m.s<sup>-1</sup>)
 
Faktor ''c'' <sup>2</sup> bernilai 89.88 [[Awalan SI|P]]J/kg = 21.48 [[Ton#Satuan Energi|Mt TNT]] per kg = 149.3 pJ/[[satuan massa atom|u]] = 931.5 [[Awalan SI|M]][[Elektronvolt|eV]]/u.
 
Menawa energi kang dimaksud ning [[persamaan]] ning dhuwur yakuwi [[energi diam]], mula massa kang keitung yakuwi [[massa diam]] utawa [[massa invarian]].
2.246

besutan