E=mc²: Béda antara owahan

588 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Menawa energi kang dimaksud ning [[persamaan]] ning dhuwur yakuwi [[energi diam]], mula massa kang keitung yakuwi [[massa diam]] utawa [[massa invarian]].
 
== Sajarah lan konsekuensiné ==
 
[[Albert Einstein]] nyimpulaké [[formula]] iki didasaraké saka pangamatanné ning taun [[1905]] ngamati [[obyek]] kang obah lan ng[[laju]] nyedhaki laju cahaya. Kesimpulan kang kondhang diolihaké saka pangamatan iki, menawa massa [[barang]] asliné kuwi [[ukuran]] saka [[kandungan energi]] barang kuwi dhewe. Sawaliké, pepadhanan kang dimaksud ngisyarataké menawa kabeh energi kang ana neng [[sistem tertutup]] mengaruhi massa diam saka [[sistem]].
 
:<math>\mathrm{Energi} = \mathrm{Massa}\,\times\,(\mathrm{laju\ cahaya\ dalam\ vakum})^2</math>
2.246

besutan