Borough (New York City): Béda antara owahan

310 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
== Latar belakang ==
New York City asring dipunsebat secara sedayanipun dados gangsal Borough (''the Five Boroughs''); sebutan punika dipunginaaken kangge nyebat New York City tanpa ambigu, supados boten nyiptakaken kebingungan kaliyan borough katamtu utawi kaliyan [[wilayah metropolitan New York|wilayah metropolitan ingkang langkung ageng]]. Sebutan punika asring dipunginaaken dening politisi kangge ngalihaken fokus ing [[Manhattan]] lan manggenaken ingkang gangsalipun borough kasebut ing salebeting aktivitas politik ingkang adil. Sebatan Borough Terluar (''Outer Boroughs'') dipunginaaken kangge nyebut sedaya borough kejaba Manhattan (Meskipun pusat geografis kota punika manggen ing perbatasan [[Brooklyn]]/[[Queens]]).
Boten kadas kota-kota ing [[Amerika Serikat]] ingkang madeg ing sebuah [[County (Amerika Serikat)|county]] tunggal, manjang sebagian ing negara sanes, utawi nggadahi county piyambak, saben-saben saking gangsal borough New York City madeg kaliyan county [[New York|negara bagian New York]]:
 
{{Borough di NYC}}