Bulgari: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining negara ing [[Eropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Ibu kuthané yaiku [[Sofia]]. Negara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], yakuwi sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan negara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. Negara iki nduwé pedunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut ibu kuthané
{|
|