Inti Atom: Béda antara owahan

122 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: ka|300px|jmpl|Gambaran semi-akurat saka atom [[helium. Inti atom, proton digambaraké karo wèrna abang enom lan neutron wungu. Gambaran nyatan...)
 
Tanpa ringkesan besutan
 
'''Inti atom''' utawa '''nukleus''' yakuwi pusaté [[atom]]. Inti atom kuwi ana [[proton]] lan [[neutron]]. Akehé proton sakjeroné inti atom disebut [[nomor atom]], lan nentukaké [[elemen]] saka atom.
 
Ciliké inti atom luwih cilik maneh tinimbang ukurané atom, inti atom kuwi saka proton lan neutron, ora ana elektroné.
2.246

besutan