Inti Atom: Béda antara owahan

568 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
 
Ciliké inti atom luwih cilik maneh tinimbang ukurané atom, inti atom kuwi saka proton lan neutron, ora ana elektroné.
 
Gunggungé netron ning inti atom kuwi nentukaké [[isotop]] elemen kasebut. Gunggungé proton lan netron sakjeroné inti atom kuwi sesambungan; biasané ning jumlah kang padha, sakjeroné nukleus kang gedhé ana netron kang luwih. Sakloron kuwi gunggungé nentukaké jinis nukleus. Proton lan netron duweni massa kang ameh padha, lan gunggungé saka sakloron massa kasebut dijenengi [[nomor massa]], lan aboté ame padha karo [[massa atom]] ( nggal [[isotop]] duweni massa kang unik /khusus). Masa saka elektron cilik banget lan ora menyumbang akeh kanggo masa atom.
2.246

besutan