Inti Atom: Béda antara owahan

344 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
 
[[Isotop]] atom ditentukake dening gunggunge neutron ning sakjerone inti. [[Isotop]] kang beda saka unsur kang padha duweni [[sifat kimia]] kang mirip banget amarga [[reaksi kimia]] kabehane tergantung karo gunggunge elektron kang diduweni atom. Isotop-isotop saka sampel saka unsur tartemtu bisa dipisahake migunakake [[sentrifugasi]] utawa [[spektometer massa]]. Cara pisanan digunakake kanggo mproduksi [[uranium]] kang diperkaya saka sampel uranium biyasa lan cara kang kaping loro digunakake ning metode [[penanggalan karbon]] (''carbon dating'').
 
Gunggunge proton lan netron nentukake tipe saka nukleus utawa inti atom. Proton lan neutron duweni massa kang padha, lan kombinasi jumlahe, massa, rata-rata = massa atomik nggal atom. Kombinasi massa saka elektron cilik banget perbandingane kaya massa nukleus, amarga aboté proton lan neutron nganti 2000x massa elektron.
 
== Delengen Uga ==
2.246

besutan