Polifenol: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Tannic acid.svg|thumb|250px|Susunan molekul Polifenol ing tetanduran]]
 
'''Polifenol''' ''(poliphenol)'' yaiku klompok bahan [[kimia]] kng ndarbèni luwih saka siji unit [[fenol]] saben [[molekul]].<ref name="internet1">{{id}}[http://bumbata.co/18696/tips-antioksidan-8-manfaat-polifenol-untuk-kesehatan/ Manfaat Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)</ref> Polifenol ditemokaké kanthi alami ing [[tetanduran]].<ref name="internet1"/> Polifenol migunani kanggo mènèhi werna ing tetanduran, tuladhané werna [[godhong]] nalika alum utawa arep gogrog.<ref name="internet1"/> Polifenol alami uga ngayomi tanduran nglawan patogen, [[parasit]], lan [[predator]].<ref name="internet2">{{id}}[http://kamuskesehatan.com/arti/polifenol/ kamus Kesehatan, Arti Polifenol](diundhuh 7 Januari 2013)<ref/ref> Jinis polifenol kang paling asring ditemokaké ing tetanduran yaiku [[flavonoid]], [[asam fenolat]], [[catechin]], [[anthocyanin]], [[isoflavin]], [[quercetin]], lan [[resveratrol]].<ref name="internet1"/> Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak [[manungsa]].<ref name="internet1"/>
 
== Sumber Polifenol ==
1.502

besutan