Sesajèn: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Sesajèn''' iku salah sijining tradisi spiritual sing wujude nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirip [[tradisi kurban]], dadi nduwe tujuan utama sing sifate [[vertikal]] (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung sesaji saking tembung ''se'' lan ''saji''. Tegesipun tembung ''se'' punika setunggal lan tembung ''saji'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.