Suparto Brata: Béda antara owahan

51 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(+ sawetara isi lan pranala)
c
'''Suparto Brata''', Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki yakuwi ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané yakuwi : Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ing yaiku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise kuwi, dheweke kerep nulis [[Crita Cekak|crita cekak]], sandhiwara, utawa [[Novel|novel]]. Saliyane nulis ing [[satra jawa]], dheweke uga nulis crita rekan ing sastra [[Indonesia]].. Malah, novel pisanan kang digawe nganggo [[Basa Indonesia|basa Indonesia]], yaiku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawise novel iku digawe.
 
Wiwitane nulis nganggo [[basa Jawa|basa Jawa]] ing [[Kalawarti Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganaake sayembara, dheweke nulis [[Kaum Republik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalane dheweke nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrane Raden Suratman Bratatanaya lan bandaraBandara Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
 
Suparto Brata iku putrane Raden Suratman Bratatanaya lan bandara Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
==Karya==
Buku-buku sastra [[Jawa]] kang katulis antara liya:
* [[:id:Suparto Brata|Wiki Id:Suparto Brata]]
* [[Sastra Jawa Modern]]
 
==Pranala Jaba==
* [[http://supartobrata.com/|Situs Web Pribadi]]
78.624

besutan