Polifenol: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
== Sumber Polifenol ==
 
Woh-wohan, jejanganan, lan [[teh]] yaikukalebu panganan kang akèh ngandhut akèh polifenol.<ref name="internet1"/> [[Stroberi]], [[blackberry]], [[apel]], [[delima]], [[anggur]], [[pir]], lan [[plum]] kalebu woh-wohan kang ngandhut polifenol kang dhuwur.<ref name="internet1"/> Déné jejanganan kang ngandhut polifenol yaiku [[kubis]], [[brokoli]], [[bawang]], [[peterseli]], lan [[seledri]].<ref name="internet1"/> Kajaba kuwi, polifenol bisa ditemokaké ing [[anggur abang]], [[kopi]], [[teh]], [[coklat]], [[minyak zaitun]], [[kacang-kacangan]], [[kenari]], [[mete]], [[hezelnut]], [[pecan]], lan [[kacang brol]].<ref name="internet1"/>
 
== Mupangat ==
 
Sawatara polifenol nduwé mupangat wigati banget, kayata [[flavon]], [[flavonoid]], [[lan [[isoflavon]] kang dimagertèni nduwèni sipat [[antioksidan]].<ref name="internet1"/> Antioksidan iki dipracaya nduwe khasiat ningkataké kemampuan [[anti-inflamasi]] lan kanggo kekebalan awak.<ref name="internet1"/> Kandhutan Antioksidanantioksidan ing polifenol bisa netralaké radhikal bébas kang nduwé èfèk ngrusak sèl-sèl lan jaringan awak lan uga bisa ngalang-ngalangi prosès dadi tuwa amarga radhikal bébas kasebut.<ref name="internet1"/> Polifenol uga nguwataké sistem kekebalan awak kanggo njaga kasarasan lan nyegah tuwuhé [[penyakit]].<ref name="internet1"/>
 
 
1.502

besutan