Pepino: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Tidak ada ringkasan suntingan
Pepino duwe akeh jeneng ing antarane ''pepino melon'', ''melumber'', ''melon pear'', ''tree melon'', ''melon shrub'', ''mellowruit'', lan ''melosa''. ing indonesia pepino uga dikenal kanthi jeneng ''woh husada dewa'' lan ''woh melodi ungu''. jeneng pepino asale saka basa Spanyol, ''pepino dulce'' kang artine timun legi amarga rasane kang arupa kombinasi antarane woh [[timun]], [[blewah]] lan [[melon]]. Rasa pepino pancen rada unik, ora legi, ora kecut ananging uga ora sepa. kaya woh kang durung mateng ananging dudu saka jinis woh kang bisa digawe [[rujak]].<ref>http://komunikasi.um.ac.id/?p=993</ref>
 
== MorfologiDheskripsi ==
woh pepino duwe bentuk lan ukuran kang akeh variasine, ana bnetu kang kaya tetesan luh, bunder arupa endhog, oval, utawa dawa arupa [[terong]]. abote bisa nganti 1/2 kg lan dawane ± 15 cm. daging wohe duwe aroma khas, tekstur lembut, lan akeh banyune, kanthi wiji kang bisa dipangan. Pepino bisa dipangan langsung lan bisa digawe jus, dadi campuran salad lan isi es buah. Kulite duwe corak garis-garis mbujur. ana loro jinis pepino kang nyebar ing indonesia, yaiku pepino ungu kang duwe kulit ungu lan bintik-bintik putih lan corak garis ungu tuwa lan pepino putih kang duwe werna kulit semu ijo tawa kuning gading kanthi corak garis ungu kang bisa malih dadi kuning nalika mateng. Pepino ungu duwe werna daging woh jingga, nalika pepino putih duwe werna daging woh kuning pucet. Ykang paling gampang lan akeh ditemoni ing indonesia yaiku pepino ungu. Pepino urip ing dhaerah dhataran dhuwur, kayata ing kawasan [[Puncak]]. Pepino uga akeh dibudidayaake ing [[Dieng]], Jawa Tengah.
 
586

besutan