Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Nambahaké en:Pneumatic actuator)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Actuator-Pneumatic-Valve.jpg|200px|jmpl|ka|aktuator bentuk tabung (valve)]]
'''Aktuator Tenaga Pneumatik''' utawa aktuator Pneumatik dasare memper kaliyan [[Aktuator Tenaga Hidrolik]], yaiku ngangge konsep panggerak [[Fluida]] (cairan) kanggo sistem gubahae. Aktuator pneumatik nganggo kompressi udara lan gas, beda kaliyan hidrolik sing nganggo [[oli]]. Keuntungan nganggo pneumatik yaiku kemudahan ing nyediakake tenaga utawa [[torsi|Torsi]] sing gedhi mlebu tenaga ing sakdurunge nyimpen tenaga iki ing bentuk kompresi.