Masjid Jami Sungai Banar: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|materials=Ulin, Sirap
}}
'''Masjid Jami Sungai Banar''' yaiku salah sawijining [[masjid]] paling tua ing [[Kalimantan Selatan]] kang manggon ing tepi [[Sungai Negara]], sekitar 3 km saka [[Amuntai]], [[KabupatenKabupatèn Hulu Sungai Utara]], tepat èé ing desadésa [[Jarang Kuantan, Amuntai Selatan, Hulu Sungai Utara|Jarang Kuantan]], kecamatan [[Amuntai Selatan, Hulu Sungai Utara|Amuntai Selatan]].
 
== Sejarah ==
Masjid pertama ing [[Amuntai]] iku dibangun tahun [[1804]] MaséhiMasèhi (1218 Hijriyah saka penanggalan Islam). DidokumèntasiakèDidokumèntasiaké ing cathetan pahatan ing [[bedug]] kang isih dimanfaatakèdimanfaataké.
 
 
121

besutan