Mikrotubula: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
r2.7.3) (Bot: Nambahaké simple:Microtubule
({{Commonscat|Microtubules}})
c (r2.7.3) (Bot: Nambahaké simple:Microtubule)
 
 
'''Mikrotubula''' yaiku organel [[sel]],ing jero [[sitoplasma]] kabeh sel [[eukariot]], arupa silinder dawa kang duweni rongga kanthi diameter njaba kira-kira 25 nm lan diameter njero ± 12 nm.<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995.Fisiologi Tumbuhan. Indonesia: Penerbit ITB Bandung. Hal 22. ISBN 979-8591-20-8.</ref><ref name="Campbell">Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:130, 126 ISBN 979-688-468-2</ref> Dawane werna-werna saka pirang-pirang nanometer nganti prang-pirang mikrometer.<ref name="Salisbury"/> Mikrotubula kasusun saka molekul-molekul bunder [[protein]] globular kang diarani [[tubulin]], kang sacara spontan nggabung ing kaanan tertemtu mbentuk silinder dawa kang nduweni rongga.<ref name="Salisbury"/><ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin kasusun saka rong subunit polipeptida kang arupa,α-tubulin lan β-tubulin.<ref name="Campbell"/> Saben molekul tubulin duweni bobot molekul 110.000 Dalton lan minangka dimer saka protein tubulin α lan tubulin β.<ref name="Salisbury"/> Ing irisane, mikrotubula katon kasusun saka 13 subunit ing susunan heliks.<ref name="Salisbury"/> Subunit iki yaiku bageyan saka 13 benang tubulin, saben subnit karonce mbentuk heliks kang minangka bageyan saka dinding mikrotubula.<ref name="Salisbury"/> Sakloron macam tubulin iki kasusun kanthi selang seling sadawaning benang.<ref name="Salisbury"/>
 
[[pt:Microtúbulo]]
[[ru:Микротрубочки]]
[[simple:Microtubule]]
[[sk:Mikrotubuly]]
[[sl:Mikrotubul]]
2.367

besutan